23 oktober 2019

Project koor INTHEQUEST bestaat in 2019 alweer 5 jaar.

In een tijd waarin Europa uit elkaar trekt zoeken wij juist de verbinding met een land dat nu vaak eenzijdig en negatief in het nieuws komt; Polen.

Dit jaar bouwen we aan een muzische ontmoetingsbrug middels uitwisseling van Nederlandse en Poolse koormuziek. We werken samen met (hedendaagse) Poolse en Nederlandse componisten waaronder o.a. Imre Ploeg,  Milosz Bembinow en Pawel Lukaszewski.

We hebben in oktober concerten in Nederland en gaan in november op duurzame, treintournee via Berlijn naar Polen. In Warschau hebben we een gezamenlijk concert samen met het Academisch kamerkoor Tibi Domine van de Kosciol Zbawiciela.
In Krakau werken we samen met het koor van Uniwersytet Rolniczy. Het Poolse koor zingt Nederlands repertoire en ons koor voornamelijk Poolse muziek.
Om de muzische brug naar Polen te bestendigen neemt kamerkoor JIP van ons de fakkel over in 2020! Ook zij zullen een reis naar Polen maken en een uitwisseling doen met  Chor Universitetu Polytechniki / het koor van de grootste universiteit van Warschau.