WIE

Projectkoor INTHEQUEST is ontstaan in 2014 en is een initiatief van dirigente Ludwika Kowalewska. 
INTHEQUEST heeft vele uiteenlopende projecten gedaan, zowel a capella als wel met orkest. 
Zingen op ongewone locaties, samenwerkingen met andere koren, ook over de grens,  met componisten en kunstenaars uit andere disciplines en/of maatschappelijke instellingen. 


Ludwika Kowalewska - dirigent- pedagoog- biografisch trainer

‘Juist in deze tijd, waarin we vaak worden geleefd door de vluchtige, fragmentarische, digitale tijdgeest en waarin we dikwijls ‘stemloos’ met onze omgeving communiceren, is het werken aan samenzang zeer verrijkend. De harmonie, het ‘wij’ in eenheid en klank, kan pas ontstaan als iedereen, boven de individuele besognes uitstijgt. Dat is niet altijd makkelijk maar als het lukt, komt er een ongelofelijke energie vrij. Vanuit die energie kan er een nieuwe ruimte ontstaan om elkaar te ontmoeten.’

De ervaring om met verschillende stemmen en partijen, op elkaar af te stemmen, staat in de uiteenlopende interdisciplinaire, muzische en pedagogische projecten van Ludwika Kowalewska, centraal. 


Ludwika werkte jaren lang op het Geert Groote College te Amsterdam en een aantal jaren in Haarlem op het Rudolf Steiner College. Op beide scholen blies ze het koorleven weer nieuw leven in met grote koorconcerten in o.a de Westerkerk, de Dominicuskerk en de Sint Bavo. Naast INTHEQUEST was Ludwika een aantal jaren verbonden aan vrouwenensemble LUZ. Onder de link de wereldpremière van het stuk 'Oh Lux' dat speciaal voor dit ensemble werd geschreven door componist Ron Ford. 
Ze werkt momenteel als lerares en mentor aan het Kairostienercollege te Amsterdam en werkt daarnaast freelance als biografisch trainer en dirigente. 


Jelena Popovic - pianiste, docent, koorrepetitor

Jelena Popovic werd geboren in Pancevo, Servië. Ze studeerde piano aan het conservatorium van Belgrado en Amsterdam.
Jelena is per september 2021 onze vaste repetitor en zal een deel van de repetities leiden. 

Ook voltooide ze een Master kamermuziek en begeleiding aan het conservatorium van Utrecht. Ze is als pianodocente verbonden aan het Aslan Muziekcentrum in Amsterdam en pianiste bij de Nationale Opera en Ballet (afdeling educatie en participatie).  

Daarnaast werkt ze als pianiste bij the European school of ballet in Amsterdam en als freelance piano docent, pianiste en repetitor bij koren.

Jelena is een bevolgen promotor van hedendaagse muziek. Ze werkt graag samen met jonge componisten en kunstenaars van haar generatie aan verschillende multidisciplinaire projecten in Europa.