DIRIGENTE
Na de studie schoolmuziek aan het Conservatorium in Amsterdam vond Ludwika haar weg naar het Geert Groote College, de Amsterdamse vrijeschool voor voortgezet onderwijs.

Onder het motto ‘elke week een uurtje zingen’ werd koorzang in 2005, onder Ludwika’s leiding weer een vast onderdeel in het leerplan op het GGCA. Een oude koortraditie herleefde, wekelijks werd er gezongen en alle inzet werd beloond met een echte concertervaring.


Tussen 2012 en 2014 was Ludwika Kowalewska verbonden aan het Rudolf Steiner College te Haarlem. Ook daar heeft zij, middels uitvoeringen van onder andere het Requiem van Mozart en Schumann en het herintroduceren van de jaarlijkse koorconcerten op bijzonderen locaties (Sint Bavo/ Lichtfabriek) de schoolkoren een nieuw leven ingeblazen.

In 2015 keerde Ludwika terug naar het Geert Groote College maar nu als mentor in de bovenbouw, coordinator leerlingenraad,  docentcoach en periodedocent in de middenbouw.

Ludwika werkt vast met INTHEQUEST en is sinds 2016 dirigente van het vrouwenensemble LUZ. 
Beide koren hadden de eer om in het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor te zingen in het Muziekgebouw aan het IJ. INTHEQUEST in 2015 en LUZ in 2018.

Sinds 2018 is Ludwika artistiek leider van de stichting CANTARCOLOR
Ludwika nam deel aan de Kurt Thomas Koordirectie Cursus in Utrecht in de zomer van 2015 en 2017